Lichte werkschoenen

Heeft u een baan of verricht u werk waarbij u veel moet lopen? Kijkt u dan eens naar een lichte werkschoen. Er is namelijk niks vervelender dan met vermoeide benen na een dag werken. Tegenwoordig is zijn er veel meer lichte werkschoenen dan vroeger, dit komt door de veiligheidsnormen waaraan een werkschoen moet voldoen. Vroeger betekende dit dat er zware stalen veiligheidsneuzen en veiligheidszolen in de schoen moesten zitten, dit zware materiaal is in de loop der tijd steeds meer vervangen door lichtere materialen zoals: kevlar, aluminium en composiet. Deze materialen bieden nog steeds de nodige veiligheid, maar zorgen ook gewoon voor lichte werkschoenen waardoor het werk verdraaglijker wordt. Lichte werkschoenen worden vooral gebruikt in de horeca, dit komt omdat daar heel veel gelopen moet worden en op de dienbladen kunnen best zware en/of hete borden op liggen. Het is daarom belangrijk dat uw voeten goed beschermd zijn en dat u niet al te zware schoenen aan heeft. De meest voorkomende werkschoenen zijn veiligheidsschoenen, werklaarzen en veiligheidsklompen.

Werkschoenen met Kevlar

Het meest voorkomende alternatief voor metaal is kevlar, dit materiaal is gemaakt uit meerdere lagen en staat onder meer bekend om zijn:

  • Lichte gewicht
  • Flexibiliteit
  • Niet voelbaar tijdens het lopen

Kevlar is bijzonder sterk en mag worden gebruikt als vervanger van staal. Hierdoor kunt u het tijdens het werk langer volhouden en zult u minder last krijgen van vermoeide benen. Werkschoenen met kevlar zien er over het algemeen wat sportiever uit, zodat u deze ook buiten werk aan kunt hebben zonder dat u door de stad loopt met zware schoenen aan uw voeten en niemand door zal hebben dat u werkschoenen aan heeft. Dus bent u op zoek naar een comfortabele sterke werkschoen die de nodige veiligheid biedt en wilt u tegelijkertijd een sportieve uitstraling, kijk dan naar lichte werkschoenen die kevlar, aluminium of composiet bevatten.