Moderne woonkamer

Een moderne woonkamer inrichten is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op woongebied en dat is niet eenvoudig bij te houden. Om u te helpen om uw woonkamer te moderniseren hebben we op deze pagina een aantal tips verzameld waarmee u uw woonkamer kunt moderniseren. In dit artikel gaan we in op een paar belangrijke elementen waarmee u de woonkamer moderner kunt maken.

Een duurzame vloer

Een moderne woonkamer begint met een moderne vloer, de vloer is eigenlijk de basis van uw interieur. Tegenwoordig zijn kunststof vloeren steeds populairder om te gebruiken, vooral de gietvloer is tegenwoordig sterk in opkomst. Dit is niet voor niets want de kunststof gietvloer heeft veel voordelen ten opzichte van houten of tegelvloeren bijvoorbeeld. Zo is de gietvloer erg stevig en gaat die ook nog eens heel lang mee.

De juiste verlichting

De juiste verlichting is een ware must in een moderne woonkamer. In de woonkamer heeft u meestal sfeervolle lampen nodig met een warme lichtkleur. Kies voor dimbare led lampen want als u te veel licht heeft dan kunt u het gewoon dimmen. U doet er goed aan om een lichtplan te maken als het om het verbouwen van een woning gaat. Daarmee kunt u precies zien welke lampen u nodig heeft en hoeveel stroom het gaat kosten. Uiteraard adviseren we u om led lampen te kopen omdat deze duurzame verlichting weinig stroom verbruikt en ook nog eens een lange levensduur kent.

Een sfeervolle kachel

Om het huis helemaal af te maken raden we u aan om eens een traditionele kachel te overwegen. Met een kachel in uw woonkamer heeft u een echte sfeermaker in huis. Denk bijvoorbeeld eens aan een openhaard of een gaskachel bijvoorbeeld. De traditionele houtkachels geven natuurlijk de beste warmte af, dit is qua sfeer niet te vergelijken met een centrale verwarming. In de moderne woonkamers worden er ook steeds vaker elektrische haarden gebruikt. Hoewel dit niet dezelfde warmte geeft als een traditionele houtkachel ziet het er vaak wel hetzelfde uit.

Zo veel mogelijk wit

De minimalistische stijl is tegenwoordig erg in opkomst in de interieur wereld en zult u waarschijnlijk dan ook al vaker voorbij hebben zien komen op bijvoorbeeld een interieurblog. Hierbij worden zo veel mogelijk witte kleuren gebruikt om het zo schoon en minimalistisch te laten ogen. Daarnaast worden kleuren gebruikt die in contrast staan tot wit, donkergrijze of donker rode tinten bijvoorbeeld.