Energiekosten besparen door radiatorfolie op te plakken

Bespaar op energiekosten met behulp van radiatorfolie of stap over

De energierekening valt vaak elke maand toch weer tegen. Vaak betaal je maandelijks een fiks bedrag ervoor, terwijl je zo veel mogelijk wil besparen. Er zijn verschillende manier om energie te besparen, waardoor je minder energiekosten hoeft te betalen. Een van deze methodes is het gebruik van radiatorfolie.

Radiatorfolie houdt de warmte binnen

Radiatorfolie is folie dat bedoeld is om de warmte niet zo makkelijk naar buiten te laten gaan. Dit speciale folie moet breng je aan tussen de buitenmuur en verwarming. Je zal zien dat de isolatie van de woning hierdoor sterk zal verbeteren, waardoor de stookkosten omlaag gebracht kunnen worden om een aangename temperatuur te creëren. Deze methode levert al snel tientallen euro’s per jaar op. Een andere keuze die je kunt maken is het overstappen naar een andere energieleverancier, waarbij je kan kijken op een vergelijkingssite met overstappen van energie om te kijken welke leverancier voor jou het goedkoopste is.

Het stapsgewijs aanbrengen van radiatorfolie

Maar zoals gezegd is radiatorfolie een heel handig en bruikbaar hulpmiddel om op energiekosten te besparen. Om erachter te komen wat voor soort folie je nodig hebt, is het handig om je radiatoren op te meten en te weten hoeveel je er wil beplakken. Vervolgens knip je het radiatorfolie 10 centimeter korter af zodat deze niet zichtbaar is. De volgende stap is het afplakken met tweezijdig aluminiumtape. Dit breng je aan op de achterkant van de folie. De beschermlaag van de tape kan nu weggehaald worden en de folie kan bevestigt worden. De folie laat je nu rustig zakken, waarbij de aluminiumkant naar voren moet. Is de juiste positie verkregen dan zorg je ervoor dat de tape tegen de muur aankomt. Werk tenslotte het eindresultaat bij en indien het nodig is knip je het folie een beetje bij.

Vindt de goedkoopste energieleverancier voor jouw huis

Het is slechts een van de vele methodes die je kunt hanteren om energie te besparen. Wanneer je andere tips gaat bekijken dan is het jaarlijks wisselen van energieleverancier ook een goede keuze. Veel maatschappijen komen aan het einde van het jaar vaak met sterke aanbiedingen, waarbij je soms wel honderden euro’s kunt uitsparen. Overstappen naar een andere energieleverancier is dan ook zeker de moeite waard. Het is dan ook verstandig om dit goed uit te zoeken. Een vergelijkingssite  kan je hier uitstekend bij helpen om de goedkoopste energieleverancier te vinden die het beste bij jouw situatie aansluit.