Zonnepanelen plaatsen op een plat dak

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is letterlijk een verrijking van je huis of bedrijfspand. Het platte dak, van oudsher vaak als zonneterras gebruikt, is natuurlijk een ideale plek om zonnepanelen te plaatsen. Nu zaten er altijd wel wat haken en ogen aan het veilig plaatsen van zonnepanelen, onder andere in verband met de weersomstandigheden. De zogenaamde zonneschansen zijn de oplossing voor deze problemen en maken van een plat dak een bron van energie.

De voordelen en nadelen aan zonnepanelen plaatsen op een plat dak

Zonnepanelen zijn een investering in de waarde van je huis, bedrijfspand en in de toekomst van de planeet. Of je ze nu plaatst op een schuin of plat dak. Dit is op zich al lang geen verassende informatie meer. Zonnepanelen plaatsen op een plat dak heeft echter een aantal extra voordelen. De panelen zijn makkelijk op het dak te krijgen. Ook de montage verloopt makkelijker. Als de panelen geplaatst zijn heeft een plat dak ook voordelen. Je hoeft geen rekening te houden met zonnestanden, want last van schaduw heb je niet. Groot nadeel van een plat dak is dat, wat je erop plaatst, gevoelig is voor wind. Ook moet je daarom rekening houden met de afstand tot de dakranden. Panelen of bijvoorbeeld een schotelantenne, mogen niet te dicht bij een dakrand geplaatst worden in verband met neerstortgevaar. Dit resulteert in een kleiner oppervlak om de zonnepanelen te plaatsen.

Met de zonneschans geen nadelen meer

Een zonneschans is de oplossing om een plat dak optimaal te gebruiken. Dit is een montagesysteem waarin de panelen geplaatst kunnen worden. Het is mogelijk dit systeem zelf in elkaar te zetten, Maar zelfs experts gaan voor een kant en klaar systeem als het Chiko Solar zonneschans systeem.

Dit systeem is klaar voor gebruik en toepasbaar op verschillende formaten zonnepanelen. Het is eenvoudig monteerbaar en de zonnepanelen zitten muurvast. Het systeem is bovendien uitvoerig getest en gecertificeerd op de hoge veiligheidseisen.

Elke zonnestraal een optimaal rendement met zonnepanelen op een plat dak

Met het systeem van de zonneschans kun je de panelen in elke wenselijke hoek monteren. Dit is uiteraard ook belangrijk om optimaal gebruik te maken van het zonlicht. In een hoek van 36 graden haal je het beste uit de panelen. Ze vangen zo het meeste zonlicht. Hiervoor is een zonneschans de oplossing. Door het gebruik van zonneschansen gaat er geen ruimte verloren tussen de rijen met zonnepanelen. Dit is met name bij kleine platte daken een groot voordeel van het gebruik van zonneschansen. Want in het geval van zonnepanelen is ruimte geld. Met de zonneschansen haal je optimaal rendement uit elke zonnestraal.