Jouw gevel opnieuw bekleden? Dit zijn de mogelijkheden

De gevel van jouw woning, schuur, bedrijfspand of chalet is een bepalende factor in de uitstraling. Daarom is het belangrijk dat de gevel goed onderhouden is en een nette uitstraling heeft. Kan jouw gevel wel een opknapbeurt gebruiken en ben je op zoek naar een manier om de uitstraling van jouw gevel naar een hoger niveau te tillen? Door jouw gevel (opnieuw) te bekleden met gevelbekleding kan de uitstraling van het hele pand verbeterd worden. Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding verkrijgbaar. Wij hebben de drie bekendste soorten gevelbekleding voor je op een rijtje gezet.

Houten gevelbekleding

Ben jij op zoek naar gevelbekleding met een natuurlijke, nette en verzorgde uitstraling? Dan is houten gevelbekleding iets voor jou. Houten gevelbekleding geeft jouw woning, schuur, chalet of woonboot een prachtige, klassieke uitstraling. Houten gevelbekleding heeft echter wel als nadeel dat het veel onderhoud behoeft. Naast een regelmatige schoonmaakbeurt moet houten gevelbekleding eens in de zoveel jaar geschilderd worden. Het schilderen zorgt er voor dat het hout niet verrot. Zo kan jij jarenlang van jouw houten gevelbekleding genieten.

Kunststof gevelbekleding

Geef jij de voorkeur aan gevelbekleding waar je nagenoeg geen onderhoudswerkzaamheden aan uit hoeft te voeren? Dan is kunststof gevelbekleding de beste keuze. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren en maten. Zo kan je kiezen voor kunststof gevelbekleding met een houtlook, kunststof gevelbekleding met een glad oppervlak of kunststof gevelbekleding met een natuurgetrouwe houtstructuur. Kunststof gevelbekleding met een natuurgetrouwe houtstructuur is een uitstekend alternatief voor houten gevelbekleding en behoeft aanzienlijk minder onderhoud. In tegenstelling tot houten gevelbekleding hoeft kunststof gevelbekleding alleen maar schoongemaakt te worden. Kunststof is daarnaast een duurzamere en milieuvriendelijkere keuze dan hout. Kunststof gevelpanelen worden gemaakt van gerecycled kunststof. Hierdoor wordt de natuur niet extra belast en hoeven er geen bomen worden gekapt. Door te kiezen voor kunststof gevelbekleding met een houtlook, zoals Vinyplus gevelbekleding, wordt het beste van twee werelden gecombineerd. De klassieke, natuurlijke uitstraling van hout in combinatie met het onderhoudsvriendelijke karakter maken Vinyplus gevelbekleding de beste keuze.

Metalen gevelbekleding

Ben jij op zoek naar gevelbekleding met een unieke, robuuste uitstraling? Dan is metalen gevelbekleding iets voor jou. Metalen gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende soorten metalen. Zo kan je kiezen voor koperen gevelbekleding, aluminium gevelbekleding, inox gevelbekleding of zinken gevelbekleding. Metalen gevelbekleding geeft jouw woning een moderne en minimalistische uitstraling, maar is wel een hele dure optie.