Zonnekracht met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn panelen die je op het dak plaatst en die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze zijn gevuld met fotovoltaïsche cellen, die anders werken dan zonnecollectoren. Die zetten enkel zonne-energie alleen om in warmte, terwijl fotovoltaïsche cellen de zonne-energie omzetten in bruikbare energie. De opgewekte energie kan via een converter meteen worden gebruikt, of worden opgeslagen in accu’s. Het is natuurlijk wel van belang om voldoende accucapaciteit te hebben.

Voordelen

Zonne-energie is duurzaam en heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is dat het gebruik ervan beter is voor het milieu. Zonnepanelen verdienen zichzelf uiteindelijk terug, zelfs als de zon niet zo vaak schijnt. Je hoeft ook in Nederland en België niet het hele dak te vullen met zonnepanelen om voldoende energie te genereren. Negen zonnepanelen, dat is ongeveer 20m2, zijn genoeg om al de helft van de energie die een gemiddeld huishouden gebruikt op te wekken.

Prijsvergelijk niet onverstandig

Het kan zeker geen kwaad om te bekijken of zonnepanelen zinvol zijn voor jouw huishouden. Je kunt gratis zonnepanelen offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Er zijn specialisten die alles voor je kunnen regelen, zoals Zonnepanelen Expert, van het berekenen van de benodigde hoeveelheid panelen tot aan het installeren. Je kunt dus een totaalpakket krijgen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het zelf te regelen, of om collectief zonnepanelen aan te schaffen. Wat je ook kiest, zonnepanelen zijn een perfecte manier om energie op te wekken.