Daarom spouwmuurisolatie

Waarom is een goede isolatie zó belangrijk? Ons antwoord hierop luidt dan altijd: vraag het eens aan een woningeigenaar van een slecht geïsoleerde woning. In een slecht geïsoleerde woning krijg je onherroepelijk te maken met:

  • Tocht: zowel vanaf de raam- en deurpartij, als vanachter muren. Dit is vooral het geval indien het een vrijstaande woning of hoekwoning betreft. Niet geïsoleerde muren met direct buitenlucht-contact kunnen voor veel kou en onbehagen zorgen. Er valt nauwelijks tegenaan te stoken. Vaak stookt men urenlang om het dan pas eindelijk eens behaaglijk te krijgen (en houden) in huis.
  • Schimmel: Schuif maar eens een groot object weg wat achter een directe buitenmuur heeft gestaan zonder isolatie. Vaak komen er donkere schimmelplekken tevoorschijn. Niet alleen raken meubilair en muren aangetast; ook is schimmel in huis nog eens bijzonder slecht voor de gezondheid.
  • Bedompt binnenklimaat: het euvel met slechte isolatie is een bedompt, vochtig binnenklimaat. Het gaat dan nog niet eens om het besparen van geld op stookkosten, maar vooral om de gezondheid.

Spouwmuurisolatie kan op diverse wijze plaatsvinden, middels verschillende methodes. Daarnaast hebt u in vele gevallen recht op spouwmuur isolatie subsidie, informeer hiernaar bij de specialist.