Vloerisolatie door Alpine Isolatie

Heeft u een vloer die koud optrekt? Dan is vloerisolatie misschien ook een optie bij u in huis. Wilt u weten of het mogelijk is om in uw huis vloerisolatie aan te laten brengen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan bij Alpine Isolatie. Een van hun adviseurs komt dan bij u thuis waarbij hij ook een gratis onderzoek van uw woning verricht. Daarbij zal de adviseur de hoogte en de doorgang van de kruipruimte opmeten. Het vochtgehalte in de kruipruimte wordt ook gemeten. Hij bespreekt met u wat de mogelijkheden zijn en samen bekijkt u of dit past bij uw wensen. Na afloop ontvangt u van Alpine Isolatie een geheel op maat gemaakte vrijblijvende offerte. Hiermee wordt voor u duidelijk wat de mogelijkheden zijn, wat het beste bij u en uw huis past en wat daarvan de te verwachten kosten zijn. 

 

Vloerisolatie kan op meerdere manieren!

Bij het isoleren van een vloer kan gebruik worden gemaakt van meerdere technieken en materialen. Die verschillende technieken zijn:

  • Het aanbrengen van isolatiemateriaal tegen de onderkant van de begane grond vloer
  • Het aanbrengen van isolatiemateriaal op de vloer van de kruipruimte
  • Het aanbrengen van isolatiemateriaal óp de begane grond vloer.

Tijdens het gratis advies gesprek heeft de adviseur van Alpine Isolatie al gekeken wat de beste optie is voor vloerisolatie bij u thuis. Daarbij is ook bepaald welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden. Voor het aanbrengen van een isolatielaag tegen de onderkant van de begane grond wordt in de regel een hoogwaardig Polyurethaan (CFK vrij) isolatiemateriaal tegen de onderkant van de begane grond gespoten. Hierbij bepaald de gewenste isolatiewaarde de dikte van de isolatielaag. Deze methode heet ook daadwerkelijk vloerisolatie. 

 

Waarom is bodemisolatie anders?

Ook is het mogelijk om de kruipruimte te vullen met EPS korrels. Dit wordt gedaan als de kruipruimte:

  • erg vochtig is
  • te laag is, 
  • geen mogelijkheid tot doorgang heeft,
  • of wanneer u dat wenst

Dit heet overigens géén vloerisolatie maar bodemisolatie. De EPS korrels worden in de kruipruimte gespoten. Wanneer er géén kruipruimteluik is dan worden vooraf gaten in de kruipruimte geboord die later ook weer worden gedicht. De EPS korrels houden kou en vocht direct tegen en vormen zo een goede isolatielaag. Deze EPS korrels zijn milieuvriendelijk en blijven drijven op vocht. Wanneer er geen kruipruimte is onder het huis dan bestaat er altijd nog de mogelijkheid om isolatie materiaal op de begane grond aan te brengen. Dit brengt echter met zich mee dat de hele vloer kaal moet zijn. Deze techniek wordt dan ook vaak toegepast bij nieuwbouw.

 

Meer weten over vloerisolatie?

De stookkosten gaan omlaag wanneer u vloerisolatie laat aanbrengen. Maar u kunt ook weer op blote voeten door het huis lopen! Wilt u ook zo snel mogelijk uw vloer isoleren? Alpine Isolatie kan vloerisolatie in één dag aanbrengen. Wilt u meer weten dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken met Alpine Isolatie. Zij zorgen er dan voor dat er een adviseur bij u thuis komt die gratis uw woning onderzoekt. Aan de hand van uw wensen en zijn bevindingen ontvangt u een geheel vrijblijvende offerte.