Modellen garagedeuren en veiligheid

Modellen garagedeuren en veiligheid

Als je op zoek gaat naar garagedeuren, kom je erachter dat er veel te kiezen valt qua modellen en typen garagedeuren. Of je nu een bestaande garagedeur wilt vervangen of een garagedeur zoekt voor een te bouwen garage: er zijn meerdere mogelijkheden en opties.

Sectionaaldeuren

Een van de populairste garagedeuren zijn sectionaaldeuren. Deze garagedeuren schuiven via een elektrisch systeem naar boven. Met deze techniek bespaar je veel ruimte, omdat de deur via het plafond verdwijnt en dus geen ruimte in de garage inneemt. Dit is met name prettig wanneer je een korte oprit voor de garage hebt of als je een deel van de garage als opslagplek wilt gebruiken. Sectionaaldeuren voor garages worden doorgaan elektrisch bediend, via een afstandsbediening.

Openslaande deuren

Een tweede optie qua garagedeuren zijn openslaande deuren. Een voordeel van deze deuren is dat ze onderhoudsvrij zijn en er luxueus en stijlvol uitzien. Verder besparen openslaande garagedeuren een hoop energie, omdat ze tochtvrij zijn en goed isoleren en kun je de garage snel binnengaan, doordat je slechts één deurblad hoeft te openen. Meer informatie over openslaande garagedeuren vind je hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/openslaande-garagedeuren/

Kanteldeuren

Ten derde kun je kiezen voor kanteldeuren voor garages. Dit zijn meer traditionele deuren die niet oprollen naar boven toe, maar in hun geheel kantelen en zo onder het plafond verdwijnen. Kanteldeuren worden gemaakt van verzinkt staal en zijn vaak fraai afgewerkt met een mooie polyester afwerking.

De meeste kanteldeuren zijn goed geïsoleerd met sandwichpanelen, waardoor je in de garage comfortabel kunt werken of met je hobby aan de slag kunt gaan. In de laatste plaats is het nog mogelijk om te kiezen voor een zogenoemde Alupoort. Dit zijn puien die goed geïsoleerd zijn en de garage als pui afsluiten.

Garagedeuren en veiligheid

Om te voorkomen dat er in je garage, ondanks de kwaliteit van de garagedeur, ingebroken wordt kun je enkele maatregelen nemen. Het snoeien van de heg en struiken nabij de garage helpt al enorm. Inbrekers kunnen zich daardoor niet goed verschansen en zullen jouw garage eerder overslaan. Door via bewegingsmelders verlichting te laten aanspringen bij beweging, schrik je dieven en vandalen ook af. Via camera’s, alarminstallaties en een extra deurslot op de garage kun je jouw garage nog beter beschermen tegen mensen met verkeerde bedoelingen.

Welke onderhoud hebben garagedeuren nodig?

Zorg er in ieder geval voor dat alle bewegende onderdelen van de garagedeur regelmatig goed gereinigd en/of gesmeerd worden. Dit begint al met de rails van de deur, die regelmatig goed schoongemaakt moeten worden. Begin met een vochtige doek de rails schoon te vegen, waarna de laatste vuiltjes er met een droge doek afgeveegd kunnen worden. Bewegende onderdelen, zoals scharnieren, de aandrijfmotor en dergelijke kun je soepel houden met het smeermiddel WD40.

Wanneer je de garagedeur onderdelen niet goed onderhoud, gaan ze minder lang mee en kunnen er bovendien gevaarlijke situaties ontstaan wanneer ze breken. Kortom, bezuinig niet op het onderhoud. Wil je het onderhoudswerk zelf niet uitvoeren? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een bedrijf dat zich in garagedeuren gespecialiseerd heeft, zoals De Garagedeur Specialist uit Moordrecht.