Hijsen van lasten

Iedereen kent het wel. Een familielid, vriend of vriendin gaat verhuizen naar een woning op hoogte, maar met een bijzonder kleine trap en geen lift. Hoe krijg je dan de meubels en inrichting omhoog? 

 

De meest mensen opteren in zo’n geval voor een mini hijskraan. Het voordeel van zo’n mini hijskraan is dat je de meubels die je moet verplaatsen simpelweg op hoog kunt hijsen en daarna door het raam naar binnen kunt brengen. Dit is veel gemakkelijker dan alles met mankracht omhoog sjouwen. De inspanning die voor het gebruik van een mini hijskraan nodig is, is ook vele malen kleiner dan bijvoorbeeld de inspanning die nodig is om een bank een aantal etages een trap op te duwen. 

 

Ook voor werk in de tuin is een klein hijskraantje ideaal. Je kunt de tegels voor in je tuin eenvoudig verplaatsen. Gebruik van een hijskraan is bijzonder veilig. De hijskraan wordt meestal van verschillende kanten ondersteund, zodat hij de lasten eenvoudig kan dragen en hijsen. 

 

De hydraulische systemen die een hijskraan gebruikt zijn er slechts weinig klussen waar een hijskraan niet geschikt voor is. Maar niet iedereen heeft ruimte voor een hijskraan, die toch vaak vrij groot qua omvang zijn. Een uitkomst zou in dat geval kunnen zijn om in plaats van een reguliere hijskraan een kleine hijskraan te huren. 

 

Deze hebben veelal dezelfde voordelen die hierboven zijn beschreven voor normale hijskranen, maar dan zijn ze een stuk compacter en nemen om die reden minder ruimte in beslag. Ook is het mogelijk om met kleine hijskranen plekken te bereiken die met een reguliere hijskraan niet begaanbaar zijn. Te denken valt in dit geval aan een smalle oprit of iets dergelijks. Vaak is het ook niet mogelijk om de hele weg af te zetten als een particulier de hijskraan gebruikt. In zo’n geval is een kleine hijskraan dus een fantastische oplossing, deze zijn te huur bij een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in compactkraan en mini hijskraan verhuur