Verbouwen en veiligheid, 3 handige tips

Is je huis te krap aan het worden en heb je plannen om te gaan uitbouwen? Lees dan de onderstaande 3 tips om er een veilige verbouwing van te maken.

Tip 1: Zorg dat de spullen veilig staan

Op het moment dat er veel spullen voor de verbouwing buiten het huis komen te staan dan is het belangrijk dat deze veilig staan. Het zal echt niet de eerste keer zijn dat inbrekers het oog hebben laten vallen op duur gereedschap of klusmateriaal. Het is belangrijk om te controleren of je wel voldoende verzekerd bent. Ook is slim om een IP camera voor buiten te installeren voorafgaand aan de verbouwing. Dit schikt inbrekers af, maar mocht er wat gebeuren dan heb je hoge kwaliteit beeld van de situatie en kun je beelden terugkijken.

Tip 2: Werk netjes

Tijdens een verbouwing kunnen er veel onveilige situaties ontstaan. Zo kunnen er draden loshangen, dozen in de weg staan en wordt er gevaarlijk gereedschap gebruikt. Een ongelukje is zo gebeurd. Een belangrijke tip is daarom om altijd netjes te werken. Dit kan door vaste plekken af te spreken voor gereedschap en aan het einde van de dag klussen alle dozen en rommel op te ruimen. Zo kan je de volgende dag weer fris en opgeruimd starten.

Tip 3: Zorg voor voldoende rookmelders in huis

Verbouwen in huis zorgt voor een nieuwe situatie in huis. Het is verstandig om in elke ruimte van de woning een nieuwe rookmelder op te hangen. In nieuwbouwhuizen wordt dit tegenwoordig standaard gedaan, maar ga je zelf verbouwen vergeet dan niet een rookmelder in de nieuwe ruimte op te hangen. Jaarlijks zijn er in Nederland 103.000 woningbrandenen met 47 dodelijke slachtoffers. Brand is dus echt een gevaarlijke situatie die je zoveel mogelijk moet voorkomen door de juiste voorzorgmaatregelen te ondernemen.

Extra tip, ga voorafgaand aan de verbouwing aan de slag met de bovenstaande drie tips en voorkom vervelende situatie tijdens de verbouwing.