Al uw zetwerk op maat!

Met diverse technieken voor het buigen van plaatmateriaal is zetwerk toch wel de meest essentiƫle manier op het gebied van formaat en afwerking. En afhankelijk van de toepassing is vrijwel veel mogelijk. Wat houdt zetwerk op maat eigenlijk in? Hoe word dit toegepast? Wat zijn de verschillen? En welke materialen zijn er allemaal toe te passen bij zetwerk op maat? De antwoorden op deze vragen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

 

Wat houdt zetwerk op maat in?

Om nauwkeurig hoeken aan te brengen in het plaatmateriaal voor uw dak bewerkingen, word gebruik gemaakt van machines die zowel scherpe als ronde hoeken kunnen realiseren. Het zetten van materialen kent alleen maar voordelen en de plaatmaterialen worden dan ook altijd door specialisten professioneel afgewerkt. Zetwerk word vooral toegepast bij (dak)goten, dakbedekking en gevelkleding. Bijvoorbeeld aluminium, lood, plastisol of zink kunnen allemaal naar uw wensen omgebogen worden tot uw dak bewerkingen.


Toepassing van zinken zetwerk

Zink zetwerk is en ambachtelijke productiewijze van origine, en staat vooral bekend om zijn lange levensduur. Daarnaast is het ook nog eens onderhoudsvriendelijk en milieubewust. Op basis van uw metingen worden op werkplaatsen, met alle materialen tot beschikking, zetwerk voor u door specialisten gerealiseerd. Mocht het zo zijn dat uw dak door zijn levensduur is? Dan is het zelfs mogelijk om het exact na te laten maken zoals het originele.


Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat

De levensduur van zink kan oplopen tot maar liefst 50 jaar. Het is gemakkelijk te repareren, veroudert niet en het word niet broos door zijn hoge corrosiebestendigheid. Zink op maat zorgt voor een karakteristieke uitstraling en is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatieprojecten. En als het gaat om een voor de meeste mensen bekender materiaal. Dan hebben we het over aluminium op maat. Dit staalmateriaal zorgt voor een elegante, moderne look en is net als zink zeer onderhoudsvriendelijk. En een groot voordeel is dat het niet roest maar oxideert. Dit wil zeggen dat aluminium zichzelf beschermd en in principe voor een dun laagje zorgt dat metaal afsluit van zuurstof.

 

Geschikt dak bewerkingsadvies

Voor u dak bewerkingen kunt u uiteraard zelf aan de slag gaan. Maar u kunt het ook door specialisten laten doen om het gewenste resultaat professioneel te laten afwerken. Er is een ruim aanbod aan verschillende profielen en materialen. En met de kennis van de specialisten is alles te realiseren. Mocht u nou wat meer informatie of advies nodig hebben? Loop dan gerust binnen bij de dakgroothandel in uw buurt.