Een kunststoffen vloer met de uitstraling van een echte betonvloer

Een kunststof vloercoating met een betonnen look laten aanbrengen. Waarom zouden mensen dat doen? Horen we je denken. Dit komt omdat een kunststof vloer veel voordelen met zich meebrengt, maar sommige mensen toch de uitstraling willen van een traditionele betonvloer. Deze uitstraling wordt veelal als karaktervol en sfeervol ervaren. Mensen willen echter profiteren van de voordelen van een kunststofvloer zoals het gemak in onderhoud.

Waarom een betonnen look

Als er gekozen wordt om een gietvloer aan te brengen dan is vrijwel iedere kleur mogelijk. Het is zelfs mogelijk om een patroon aan te brengen of een afbeelding in de vloer te laten verwerken. Dit komt omdat de laatste laag van de gegoten vloer, een zogenaamde coating is. Deze kan afgewerkt worden in de gewenste stijl. Steeds meer mensen kiezen er dus voor om dit af te laten werken en een betonlookachtige stijl. Dit past vooral goed bij moderne woningen maar ook bij bedrijfspanden met een industrieel uiterlijk.

 

Profiteer van de voordelen

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor type gietvloer je in huis haalt. Vrijwel altijd kan je genieten van een aantal voordelen. Zo is de levensduur van de gegoten vloer een stuk langer dan je gewend bent van traditionele vloeren zoals tegels en laminaat bijvoorbeeld. Ook op het gebied van onderhoud behaal je een groot voordeel. Je hoeft hier namelijk minder tijd aan te besteden. Omdat de nieuwe vloer geen naden of randen bevat is deze een stuk eenvoudiger schoon te houden.

 

Specialist inschakelen om de vloercoating aan te brengen

Er zijn voldoende specialisten te vinden die je kunnen helpen bij het aanbrengen van gegoten vloer. Een van de specialisten is bijvoorbeeld Betonvloercoating.nl. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze specialist voornamelijk actief op het gebied van gietvloeren met de besproken betonlook. Neem gerust contact op of vraag naar voorbeelden om meer inspiratie op te doen.