Stappenplan bij nieuwe dakbedekking

Het kiezen van nieuwe dakbedekking is niet iets wat je zomaar even doet. Het moet namelijk weer tientallen jaren meegaan. Daarom is het belangrijk om hier goed en zorgvuldig naar te kijken. In dit artikel nemen we dit stap voor stap door.

Wat voor dakbedekking wil je?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wat voor dakbedekking je wilt hebben. Gaat het om een hellend dak of om een plat dak? Je hebt hierbij uiteraard een aantal standaard soorten dakbedekking, denk hierbij aan dakpannen, rieten dak en bitumen. Het kan ook voor een volledig ander dak gaan. In deze gevallen beslist vaak het budget wat voor type dakbedekking je kan nemen. Kijk daarbij tevens naar de verwachte levensduur van de verschillende soorten dakbedekking.

De juiste specialist vinden

Als je eenmaal weet wat je exact wilt laten uitvoeren, wordt het tijd om de juiste specialist dit te laten uitvoeren. Wellicht ken je iemand uit je directe omgeving die ervaring heeft met een goede dakdekker. Daarnaast kun je ook met meerdere specialisten in gesprek komen. Dan kunnen zij allemaal een prijsopgave doen en vervolgens kun je kijken welke de beste prijs kwaliteit verhouding heeft. Staar je niet altijd blind op de prijs. Soms heeft de ene specialist goedkoper en kwalitatief minder materiaal dan zijn concurrent. Het gaat er uiteindelijk ook om bij welke specialist je nog het beste gevoel hebt.

Zelf de nodige voorbereiding doen

Als alles eenmaal is afgerond kun je zelf al de nodige voorbereiding doen. Licht je buren in maar zorg er ook dat je specialist alle ruimte heeft om zijn werk te kunnen doen. Zit er in de buurt van je platte dak nog een boom of een hoge heg, die mogelijk in de weg zou kunnen zitten. Dan kun je ook alvast de nodige klusjes op die hoogte doen. Dan hoeft de specialist dat zelf niet te doen of er hinder aan ondervinden. Denk wel eraan dat je gebruik maakt van een rolsteiger of overweeg een kamersteiger te kopen waardoor je veilig op hoogte kan werken. Na de klus kun je dit kamersteiger in de toekomst ook nog voor andere klusjes rondom je woning gebruiken. Om het nog wat makkelijker te maken kan de specialist ook nog eens gebruik maken jouw kamersteiger.