Karton laten stansen om het gewenste model te krijgen

Verpakkingen zijn al enkele jaren een issue voor alle verzendbedrijven vooral, omdat het een belangrijk middel is om de veiligheid van een product te garanderen zodra het is verzonden. Om die reden streven bedrijven naar verpakkingen die stevig, betrouwbaar, functioneel, nauwkeurig in vormgeving en vooral betaalbaar zijn. Door de jaren heen zijn er al enkele verschillende verpakkingsmethoden de revue gepasseerd, die langzaam evolueerden naar het huidige aanbod verschillende verpakkingsmaterialen tot nu toe verkrijgbaar.

Een tot nu toe meest duurzame en populairste verpakking is nog steeds karton. Stevig genoeg en licht in gewicht, is het betaalbare karton de kostenefficiënte oplossing voor kleine tot grote zendingen. Hoe simplistisch ze er ook uitzien, kartonnen dozen zijn daarentegen niet zo gemakkelijk te maken. De meest efficiënte methoden om kartonnen dozen te maken ‒ vooral in bulk ‒ is het karton laten stansen door een speciale stansmachine.

Karton laten stansen kent vele voordelen.

In tegenstelling tot de klassieke methoden voor het maken van kartonnen dozen, biedt gestanst karton in het gewenste model een aantal voordelen:

Precisie– er is geen andere methode te vergelijken met stansen van vormen, dat precisie snijwerk kan garanderen wanneer vereist. Het laten stansen zorgt ervoor dat elke doos goed wordt vormgegeven, wat bijdraagt aan volledige stabiliteit en duurzaamheid. Het is een ideale methode om verspilling van materiaal tegen te gaan, dit komt doordat elke snede alleen maar een vooraf ingestelde hoeveelheid op gespecificeerde gebieden verwijdert.
Efficiëntie– stansvormen maken het ook mogelijk om grote stapels karton in één keer te snijden, dit is het halve werk uitgevoerd met een factor tien. Het is daarom mogelijk om in een korte tijd een grote hoeveelheid dozen te produceren zonder in te leveren op het werkproces of duurzaamheid.
Gemak– bedrijven zijn altijd op zoek naar effectieve manieren om geld uit te sparen. Karton laten stansen in gewenste ontwerpen maakt het mogelijk bepaalde handarbeid weg te nemen, niet in z’n geheel, maar wel tot het absolute minimum. Doordat het volledig geautomatiseerd is, kan door programmering deze taak relatief gemakkelijk uitgevoerd worden. Het eindresultaat gaat door de kwaliteitscontrole wat bestaat uit een select aantal werknemers die het eindproduct controleren.

Dozen vormen uit gestanst karton, makkelijker kan het niet.
Je hoeft niet te lijmen, nietmachines en plakband zijn overbodig, want gestanste dozen hebben hun eigen sluitingen en sleuven die de doos op een perfecte manier gesloten houdt tot aan de klant. Dit maakt ze zo perfect als verzendmiddel. Het voordeel van het maken van het ontwerp is dat het gebeurt met een CAD-concept (Computer Aided Design). Vrijwel elke stijl doos kan ontworpen worden.

Perfect voor de op maat gemaakte doos die precies bij het product van de klant past. Bij de doos afmeting wordt altijd de interne afmeting aangehouden, dit is het product ‒ externe afmeting kunnen verschillen, al naar gelang de dikte van het materiaal. Samengevat: Karton laten stansen zorgt voor uniformiteit van het product, wat snel en kostenefficiënt te fabriceren is , omdat het geen gebruik maakt van complexe apparatuur.