Slot gaat niet meer open

Stel: je staat voor je deur, maar je slot klemt of gaat helemaal niet meer open. Wat nu? Hier zijn een aantal oplossingen voor.

Doe voorzichtig

Lukt het niet om je (deur)slot open te krijgen? Dit kan komen door een bevroren of klemmend slot. Gebruik absoluut niet te veel kracht, want zo kan je sleutel afbreken in het slot of het slot zelf beschadigen. En dan ben je letterlijk en figuurlijk verder van huis!

Gebruik slotspray

Gaat je slot stroef open? Probeer je slot te smeren met slotspray. Dit is een goedkope oplossing en werkt heel goed als je slot bijvoorbeeld al een tijdje oud is.

Cilinderslot schoonmaken of vervangen

Het kan zijn dat er zand of iets dergelijks in een slot zit waardoor hij niet opengaat. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een vieze sleutel in het slot steekt. Probeer het slot en je sleutels voorzichtig schoon te maken. Je kunt hiervoor WD40 of slotspray gebruiken. In sommigen gevallen is het beter om het cilinderslot te vervangen.

Controleer je sleutels

Zijn je sleutels krom of gebogen? Probeer sleutels niet zelf om te buigen. Laat in dat geval nieuwe sleutels bijmaken van nog wel goede sleutels of koop een geheel nieuwe cilinder met nieuwe sleutels. Nieuwe sleutels bijmaken kost slechts een paar euro.

Investeer in goede sloten

Goedkope sloten gaan vaak snel kapot, daarnaast zijn deze minder veilig. Kies daarom voor goede en veilige cilindersloten en sleutels. Zo voorkom je drama zoals dat je slot opeens niet meer open gaat of dat je sleutels afbreken (in het slot).

Bel een slotenmaker

Lukt je slot helemaal niet meer open en sta je buiten? Bel dan een lokale slotenmaker, maar geen 0800 of 0900 nummers!