Een nieuw bad aanschaffen: wat moet ik doen?

Soms kan je de bruine vlekken er in zien liggen. Je poetst alsof je leven er vanaf hangt, maar je krijgt het er echt niet meer vanaf. Je badkuip heeft zijn beste tijd wel gehad en het wordt hoognodig tijd voor vervanging. Met pijn in je hart neem je afscheid en ga je het nieuwe avontuur aan. Toch kun je niet zomaar een bad omcirkelen uit een catalogus, met je vingers knippen en hij staat er. Er moet van te voren wel wat geregeld worden. Zo moet je na gaan denken over het vervoer van de badkuip. Wil je hem ergens halen waar ze sowieso bezorg en installatieservice hebben of neem je het hef in eigen handen door een bij een autoverhuur een verhuiswagen te reserveren.  badkuip

 

 

 

 

 

Nieuw jaar nieuwe kansen

Het is weer 2019 en dat betekent dat we ook dit jaar weer veel nieuwe trends zullen zien rondom sanitair. Als je toch al van plan bent om een nieuwe badkuip te halen, waarom hier dan geen rekening mee houden? Laat je inspireren, maar zorg wel dat het bad nog steeds bij de rest van je badkamer interieur past. Enkele trends die erg in de smaak vallen, zijn:

  • Een badkuip van natuursteen
  • Een multifunctionele badkuip (meubelstuk en bad in een)
  • Een hang bad, dezelfde constructie als een hangmat


Voordat je daadwerkelijk naar een badkamer speciaalzaak gaat, is het verstandig om goed onderzoek te doen van te voren. Hoe zit het met de prijs kwaliteitsverhouding en sluiten de aangeboden service aan bij jou wensen?

Ready, set, go

Na wat wikken en wegen is het dan eindelijk zover, je gaat je nieuwe badkuip ophalen. Zoals al eerder benoemd, kun je zelf een busje huren of de badkuip dus bij een speciaalzaak weghalen waar een bezorg en installatie service bij in zit.  Wanneer je hem zelf ophaalt, heb je wel alle vrijheid. Je kan zelf bepalen hoe laat en wanneer je de badkuip gaat ophalen en hoeft niet de hele thuis te wachten totdat de bezorgingsdienst opduikt. Toch is het nadelige eraan dat de badkuip niet meteen voor je geïnstalleerd wordt en je dus niet meteen een lekker bad kan nemen. Echter, hoeft dit niet de grootste ramp te zijn. Je kan ook zelf een loodgieter bellen of iemand binnen je vriendenkring lief aankijken die al over deze vaardigheden beschikt. Je kan zo wel her en der wat kosten besparen, maar vergt dus wel iets meer geregel.