Hoge of lage werkschoenen

Veiligheidsschoenen zijn belangrijk om te dragen tijdens het werken. Je voeten worden op meerdere vlakken beschermd en je zult na een dag werken minder snel last krijgen van je voeten. Als je werkschoenen gaat kopen, let je natuurlijk op aan welke veiligheidseisen de schoenen moeten voldoen, maar het is ook belangrijk om te letten welke schoen nou geschikt is voor jou.

Verschillende modellen werkschoenen

Er zijn verschillende soorten modellen werkschoenen, zo heb je natuurlijk een instapper, een werkklomp, een laag model, een sportief model, een hoog model of een werklaars. Voor installateurs zijn instappers of werkklompen niet zo geschikt, maar een laag of model werkschoen of een werklaars zou wel een goede optie zijn.

Hoog model

Een hoog model werkschoen zorgt voor veel stevigheid en ondersteuning. Hoge werkschoenen beschermen je hiel en enkel, sommige veiligheidsschoenen hebben zelfs extra hielversteviging in de schoen en dat geeft extra stabiliteit. Na een dag werken zullen je voeten minder pijnlijk of vermoeid aanvoelen en dat komt door de extra ondersteuning.

Laag model

Het voordeel van een laag model werkschoen is dat je je voet wat flexibeler kunt bewegen. Als je veel knielt tijdens je werk dan is een laag model werkschoen prettig, omdat je voet en enkel hierbij beweeglijker zijn. Als je veel knielt is het ook aan te raden om een werkschoen met overneus te nemen, de overneus zorgt ervoor dat je schoenen minder snel gaan slijten of stuk gaan.

Lichte werkschoenen

Werkschoenen zijn altijd voorzien van een veiligheidsneus, deze neus is vaak gemaakt van staal, maar ook soms van composiet. Het voordeel van composiet is dat dit net zo sterk is als staal maar een stuk minder weegt. Werkschoenen met een veiligheidszool van staal of kevlar zorgt ervoor dat je voeten niet worden doorboord als je in iets scherps stapt. Kevlar is net als composiet veel lichter als staal. Het fijne aan lichte werkschoenen is dat deze ervoor zorgen dat je minder snel last krijgt van je werkschoenen.