Het aanschaffen van nieuw sanitair stappenplan

Soms is je badkamer gewoon aan vervanging toe. Het is tijd om eraan te geloven en voor jezelf nieuw sanitair uit te zoeken. Het uitzoeken van sanitair vereist een paar stappen en je moet dus niet te snel in zee duiken met de eerste badkamer die je ziet. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken of je het heft in eigen handen wil nemen door bij een autoverhuur bedrijf zelf een bus te huren of dat je gaat wachten totdat de zaak het desbetreffende sanitair regelt? Je vindt hieronder een kort overzicht van de stappen die je moet maken.

Stijl

Voordat je daadwerkelijk een badkamer uit gaat zoeken is het misschien handig om van te voren online een beetje te zoeken naar de laatste badkamer trends. Laat je inspireren en ontdek welke stijlen jij in jouw badkamer terug zou willen zien. Wanneer je hier zelf een beter idee over hebt, kun je dit straks ook gemakkelijker uitleggen aan de verkopers van de desbetreffende winkels die je bezoekt.

Onderzoek
Dat brengt ons meteen bij het volgende punt. Na je bezoek aan een paar badkamer speciaal zaken is het verstandig om niet meteen een aankoop te doen. Doe eerst thuis nog even wat onderzoek naar de zaken waar je echt een mooie badkamer hebt gezien. Lees je even goed in over onderwerpen als garantie en houdbaarheid. De verkoper kan het namelijk mooier doen lijken dan dat het misschien daadwerkelijk is. Maak voor jezelf vervolgens een top drie van de beste zaken en ga dan nog een keer kijken.

Het ophalen

Wanneer jij de badkamer van je dromen hebt uitgezocht, kun je zelf een busje huren en het sanitair zelf thuis afleveren. Je hebt zo de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je het ophaalt en in je huis staat. Als je het door de zaak laat leveren, zit je vaak gebonden aan een langere levertijd en moet je dus wachten totdat het geleverd wordt. Het hef in eigen hand nemen is daarom handiger en vaak ook nog goedkoper.

Het plaatsen
Tot slot, het plaatsen van het sanitair. Het is knap als je dit zelf kunt, maar vaak is dat niet het geval. Wanneer ook niemand binnen je familie en/of vriendkring deze skills bezit, kun je het beste een loodgieter bellen. Zij zijn immers gespecialiseerd in het plaatsen van sanitair, waardoor je tenminste zeker weet dat het goed aangesloten wordt.

Wanneer je deze stappen volgt is het uitkiezen van sanitair leuk en zo gedaan!