Waar je aan dient te denken bij het monteren van een traplift

Het monteren van een traplift is bepaald geen makkelijke klus! Het is daarom belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Er zijn steeds meer senioren die voor het gebruik van een traplift binnen hun woning kiezen. Dit is niet voor niets! Een traplift maakt het veel gemakkelijker om naar boven te komen. Niet alleen zorgt dit voor meer comfort in je eigen woning, ook verkleint het de kans op nare ongelukken. Wie kent immers geen oudere, die in het verleden al eens van de trap gevallen is? In dit artikel lees je meer over het monteren van een traplift.

 

Nieuwe of gebruikte traplift aanschaffen

Zie de mogelijkheden bij de aanschaf van een traplift op de website van een aanbieder hiervan. Bij trapliften kun je uit verschillende modellen kiezen. Het meest geschikte model is logischerwijs sterk afhankelijk van de vorm van je trap. De traplift kan hierbij aan de binnenzijde van de trap, aan de kern hiervan, worden bevestigd. Ook is het mogelijk om de traplift aan de muurzijde van de trap op te hangen. Laat een aanbieder van trapliften of een timmerman kijken naar de meest geschikte manier van bevestigen.

 

Elektra aanleggen voor je nieuwe traplift

Niet alleen moet de traplift op een stevige manier bevestigd worden. Ook kan het noodzakelijk zijn om hier elektra voor aan te leggen. De traplift heeft immers elektra nodig om een stoeltje omhoog en naar beneden te kunnen laten bewegen. Vaak wordt de elektra niet door een aanbieder van trapliften aangelegd. Een installatiebedrijf kan je hierbij helpen. Het installatiebedrijf zal de nieuwe elektriciteitskabels aansluiten op het bestaande elektriciteitsnetwerk in huis. Overweeg hierbij voor een extra groep in de meterkast te kiezen. Dit kan een voordeel zijn, wanneer een andere groep overbelast raakt of te maken krijgt met een stroomstoring.