De voordelen van vloercoating

De laatste jaren krijgen we steeds vaker de vraag of het ook mogelijk is of we een gietvloer of een vloercoating kunnen installeren. Naast de wanden, plafonds en buitenkant is de vloer toch echt wel de basis van de woning, vandaar dat veel mensen er voor kiezen om ook hierbij wat hulp in te schakelen. Wellicht bent u ook bij deze website terecht gekomen omdat u op zoek bent naar meer informatie over de voordelen van deze vloeren, we vertellen het u graag.

Je kunt het ook zelf doen

Wat veel mensen niet weten is dat je nog veel meer kunt besparen door een aantal dingen zelf te doen. Zeker als je beschikt over het nodige gereedschap kan dit flink schelen in de kosten. Je hoeft dan alleen nog een aantal materialen te kopen en je kan gelijk beginnen.

De werkwijze

Het aanbrengen van een gietvloer of vloer begint met het schoon- en stofvrij maken van de ondervloer. Als dit gereed is kan de epoxyhard aangebracht worden, bij vloercoating is dit slechts een dunne laag.

Zelf afwerken

Of je het nou zelf gaat aanbrengen of door een specialist laat doen. Met een gietvloer en ook met vloercoating is het mogelijk om zelf de afwerking te bepalen. Je kunt een kleur kiezen en de coating kan daar volgens aangebracht worden. Je kunt ook voor de look van een betonlook gietvloer kiezen. Je kunt ook nog een stapje verder gaan door een patroon of een stijl voor de vloer te kiezen. Als je dit in gedachte neemt is elke gietvloer maatwerk eigenlijk!