Nieuwe vormen van filament in de Ultimaker S5

De Ultimaker S5 heeft met zijn komt op de markt een aantal zaken in het 3D printen veranderd. Op het gebied van filament is dit waarschijnlijk wel het meest zichtbaar. Dit heeft te maken met de nieuwe technologie die in deze printer is toegepast. Als gebruiker heb je veel meer controle over de manier waarop materiaal wordt gebruikt. Het is ook belangrijk om te weten dat je met meer precisie kan werken. Voor een 3D print is dit een belangrijk element. Die maakt de keuze ook wat gemakkelijker te maken bij het investeren.

Werken met printsensors
Het filamnet flowsystem is een voorbeeld van de innovatie in de Ultimaker S5. Het is dit systeem van sensors wat ervoor zorgt dat je nog preciezer werkt. Dat komt omdat het gebruik van filament nog beter in de gaten gehouden wordt. Met als gevolg dat je altijd het juiste materiaal in de juiste mate gebruikt. Ook wanneer de print moet worden gepauzeerd is dit nog altijd aan de orde. Dit kan je ook gewoon bijhouden in het managementsysteem dat bij de printer hoort. De kwaliteit van alles wat je maakt zal een flink stuk omhooggaan op deze wijze.

Meer efficiƫntie in het proces
Door de verbeterde werkwijze is dus meer uit het filament te houden. Dat betekent ook dat je nog beter en met meer efficiƫntie kan werken. Wie als ondernemer ervoor kiest om in de Ultimaker S5 te investeren, kan daardoor de investering ook wat beter terugverdienen. Juist ook omdat de printer eraan moet bijdragen dat je als ondernemer meer winst boekt. Beter gebruik van filament met een gerichter doel, zal daarin van grote waarde zijn. Bovendien gaat dit dus ook niet ten koste van de kwaliteit van alles wat je uit de printer haalt. Dit zijn belangrijke voordelen.

Nieuwe soorten materialen toepassen
Een andere innovatie die je terugziet in de Ultimaker S5, is de mogelijkheid om de printer aan te passen aan het soort filament dat je gebruikt. Dat gaat nog verder dan je denkt. Dat komt omdat ook nieuwe, speciale materialen te gebruiken zijn. Dan denk je in de eerste plaats misschien aan Tough PLA. Dit is een versterkte vorm van het veelgebruikte PLA. Alleen al omdat je daardoor dus ook sterkere producten maakt, is dit materiaal interessant om te overwegen. Je weet dan zeker dat je nog betere kwaliteit kan leveren door de printer te gebruiken hiervoor.