Waarop letten bij het kopen van bouwmaterialen

Aan de slag met een verbouwing aan huis en ga je er veel van zelf regelen? Dan kan het zijn dat je wel een aantal tips kunt gebruiken. Wij zetten deze hieronder op een rij voor iedereen die zelf bij huis aan de slag gaat. Op deze manier kan alles soepel en vlekkeloos verlopen. 

Kwaliteit en duurzaamheid

Een verbouwing kan flink wat kosten en in veel gevallen lopen de kosten tijdens de bouw ook sneller op dan vooraf gedacht. Helemaal wanneer we over ons budget heen gaan dan gaan we op zoek naar manieren om toch te besparen. 

Maar hier ligt meteen ook een groot gevaar. Dat is dat we de kwaliteit van de materialen uit het oog verliezen. Het inkopen van materialen van slechte kwaliteit kan ons uiteindelijk nog veel duurder komen te staan. Zo kan het zijn dat materialen minder lang meegaan of zelfs niet geschikt zijn en onvoldoende betrouwbaar zijn om mee te bouwen. 

Ontzettend belangrijk is daarom om altijd de kwaliteit voorop te laten staan wanneer we op zoek gaan naar materialen. Kijk hier bij Marlan voor duurzame bouwmaterialen voor verschillende projecten. Los van het feit dat het materiaal langer meegaat, stijgt de waarde van de woning, of datgeen waar jij aan verbouwd, ook verder en sneller. 

Slim inkopen

Door te letten op de kwaliteit betekent niet dat we altijd de hoofdprijs moeten betalen. Het is namelijk wel mogelijk om slim in te kopen. Plan daarvoor goed van tevoren wat je voor het hele bouwproces nodig hebt. In veel gevallen is het mogelijk om korting te krijgen wanneer je alles groot inkoop, maar hiervoor is wel een hele goede en strakke planning nodig.

Een goed budget opstellen

Door goed te budgetteren kunnen we ook veel slimmer inkopen. We zijn snel geneigd om direct iets te bestellen wanneer we zeker weten iets nodig te hebben, maar door de zaken eerst goed op papier te zetten krijgen we een beter overzicht en kunnen we er slimmer mee omgaan. 

Het opslaan van de materialen

Bij slim inkopen is het vaak nodig om de materialen slim op te slaan. Heb je er zelf ruimte voor bij huis door het in de garage of elders te bewaren of heb je externe opslag nodig? Wanneer het niet bij kennissen of familie kan dan kun je hiervoor een kleine opslagplaats huren. Materialen die je dan niet direct nodig hebt kun je hier bewaren.