Woonbeton, ideaal voor elke vloer

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: woonbeton. Zo niet, dan denk je waarschijnlijk: hoe kan beton nou geschikt zijn als ondergrond om op te wonen? Toch kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om een vloer van woonbeton in huis te plaatsen. Woonbeton combineert namelijk de uitstraling van een gietvloer met het robuuste karakter van een betonnen vloer. Op Gietvloerbetonlook.nl vind je een overzicht van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van woonbeton.

Trendy en gebruiksvriendelijk

Het gebruik van beton in vloeren is eigenlijk overgewaaid vanuit de industrie. Bij industrie is het belangrijk om een vloer te hebben die veel gewicht kan houden en waterdicht is. Tegenwoordig is het populair om ook in huis een industriële uitstraling te hebben. Voor deze trend is woonbeton ideaal. Woonbeton heeft namelijk een strakke uitstraling zonder naden. Dit maakt het tot een zeer gebruiksvriendelijk materiaal; het is een stuk makkelijker schoon te houden dan laminaat of tegels en is bovendien zeer slijtvast.

Het verschil met gietvloeren

Woonbeton heeft veel overeenkomsten met gietvloeren, maar het is niet helemaal hetzelfde. Bij woonbeton heb je namelijk een cementgebonden vloer. Bij gietvloeren wordt echter gebruik gemaakt van een synthetische mix. Een ander verschil is dat woonbeton vaak een stuk dikker is. Dit maakt het mogelijk om er vloerverwarming onder te plaatsen. Echt een voordeel voor juist de huiselijke sfeer. Je zou misschien denken dat je vergeleken met gietvloeren bij woonbeton minder mogelijkheden hebt qua kleur. Toch kun je naast typisch grijs of wit ook voor uiteenlopende kleuren kiezen.

Woonbeton in jouw huis?

Om er achter te komen of jouw huis (of winkel) geschikt is voor woonbeton kun je contact opnemen met de behulpzame professionals van Gietvloerbetonlook.nl. Zij zullen je helpen bij het maken van een keuze en het maken van een afspraak. Je kunt ook eerst vrijblijvend een offerte aanvragen.