Warm water met een zonneboiler

Dat we met zijn alle niet positief aan het milieu bijdragen, weten we stiekem allemaal wel. Het probleem is echter dan we wenen dat het lastig is om er iets aan te doen. Daarom doen veel mensen dan ook vrij weinig aan alle problemen, en gaan ze door zoals ze het gewend zijn. Bij het onder handen laten nemen van uw huis kunnen er echter verschillende zaken worden geïnstalleerd die wel milieuvriendelijk zijn. Over een van die zaken gaat dit artikel: de zonneboiler.

Wat doet een zonneboiler?

Een zonneboiler gebruikt simpelweg de zon om water op te warmen. Het grote voordeel is dat de zon natuurlijk een gratis bron van energie is die iedereen kan gebruiken. Waarom zouden we dat dan ook niet doen? Een zonneboiler zorgt dus immers op een zeer milieuvriendelijke manier voor warm water. Een bijkomend voordeel is dat zonneboilers een stuk goedkoper zijn dan zonnepanelen, terwijl ze je ook in staat stellen om geld te besparen op de energierekening.

Zonneboiler offerte aanvragen?

Dit klinkt allemaal erg interessant natuurlijk. Voordat u de keuze maakt om een zonneboiler aan te schaffen en te laten installeren, is het echter aan te raden om een offerte aan te vragen. Wat overigens nog verstandiger is, is meerdere zonneboiler offertes aan te vragen. In dat geval kunt u immers verschillende offertes met elkaar vergelijken en weet u waar u het goedkoopst uit bent. Waar u in ieder geval min of meer op kunt rekenen, is dat de terugverdienperiode tussen de 7 en 10 jaar is. Dat lijkt lang, maar u bespaart wel mooi ieder jaar 45 tot 50 procent op uw kosten voor warm water. Zeker als de warmwater kosten een flink deel uitmaken van uw energierekening, wordt het wel erg interessant. We raden u dus aan om gewoon een zonneboiler offerte aan te vragen, zodat u kunt achterhalen of het ook voor u interessant is.