Voordelen van tapijt op kantoor

Tapijt op kantoor? Er zitten vele voordelen aan het hebben van een vloer met tapijt. In dit artikel kunt u 7 voordelen over tapijt op kantoor lezen.

Geluidloos

In tegenstelling tot laminaat of tegels is tapijt vrijwel geluidloos. Tapijt absorbeert het geluid namelijk, in plaats van dat het weerkaatst. Hierdoor zult u zich niet meer gestoord voelen als collega’s of bezoekers rondlopen in het kantoor. U kunt zich hierdoor beter concentreren op uw werk, doordat het geluid met tapijt voor de helft minder is!

Op andere verdiepingen geen last van gestamp

Waar u normaal in kantoorpanden nog wel eens last heeft van het gestommel op bovenstaande verdieping, zal dat niet zo zijn bij tapijt. Dit komt doordat tapijt het geluid dempt wanneer u hier op loopt. Hierdoor zult u geen last hebben van gestamp van een andere verdieping.

Tapijt straalt warmte uit

Een tapijt is erg comfortabel. Het voelt lekker zacht aan uw voeten en dat geeft een warme sfeer.

Tapijt is goed voor lijf en leden

Bij een harde vloer vangt uw lichaam vele klappen op. Dit is niet ideaal voor onder andere uw gewrichten en spieren. Wanneer u tapijt hanteert zal uw lichaam deze klappen vele malen beter opvangen.

Tapijt is slipveilig

U zult dit vast zelf ook wel eens gemerkt hebben; een gladde laminaat vloer zorgt nog wel eens voor een struikelongelukje. Wanneer u een tapijt heeft, heeft u veel meer grip dan een gladde vloer. Wanneer er water op laminaat komt zal het al helemaal glad worden. Tapijt absorbeert dit water en u zult niet uitglijden.

Warmte vasthoudend

Overal gaat veel warmte verloren via de vloer. Om de kachel op te blijven steken gaat er veel geld verloren, wat niet hoeft. Wanneer u tapijt hanteert is dit aanzienlijk minder. Tapijt houdt namelijk warmte vast. Dit komt omdat tapijt een isolerende werking heeft. Tapijt heeft een poolstructuur wat er voor zorgt dat tapijt warme lucht vasthoudt.

Gezond

Wanneer u last heeft van allergische klachten voor stof, is het juist verstandig om tapijt in uw kantoor te hebben. Dit komt doordat tapijt rondzwevende deeltjes en stof absorbeert. Het zal niet meer omhoog waaien wanneer iemand hier langs loopt. Pas bij de volgende stofzuigbeurt zal de stof weggaan.

Overtuigt van tapijt op kantoor? Kijk snel op www.fabrieksverkoopgenemuiden.nl