Philips Hue? Wat kun je hier allemaal mee?

Misschien heeft u de Philips reclame wel voorbij zien komen? De Philips Hue, het nieuwe product van Philips zorgt voor een revolutie in de verlichting zoals we die kennen uit ons dagelijks leven. Door middel van Philips Hue is het mogelijk om eenvoudig vanaf iedere plek in huis de verlichting te bedienen. Dat is erg prettig, zo kun je bijvoorbeeld lekker op de bank blijven zitten als je het licht boven bent vergeten uit te doen. Ook is het veilig om de verlichting te beheren. Zo kunt u de verlichting volledig automatiseren, zodat het lijkt alsof je thuis bent terwijl dit niet het geval is. Hiernaast is het zelfs ook mogelijk om de lampen aan te zetten wanneer je thuiskomt of het huis verlaat. Philips Hue is puur gericht op gemak.

Hoeveel lampen kan ik aansluiten op Philips Hue?

Zoals ik in de vorige alinea al schreef, Philips Hue is puur gericht op gemak. Gebruikersgemak wel te verstaan. Met het aanschaffen van een Philips Hue startpakket ontvang je een ‘bridge’ en een aantal lampen die hierbij horen. Aan deze bridge (je kunt dit zien als de brug tussen jouw internetverbinding en je lampen) kun je in totaal 50 lampen koppelen. 50 lampen is best een redelijk aantal en hierdoor kun je vaak de lampen in het gehele huis hieraan koppelen. Mocht dit niet genoeg zijn is het altijd mogelijk om een tweede ‘bridge’ aan te schaffen om ook de rest aan te sluiten.

Wat moet ik verder weten? Leuke weetjes!

De lichten die aangesloten zijn aan Philips Hue kun je ten alle tijden ook zonder de app aan en uit zetten via de schakelaar. Naast de vele functionaliteiten is het ook mogelijk om Hue als wekker te gebruiken. Zo worden de lampen zachtjes aangezet en gaan ze langzaam feller aan. Zo ontwaakt u op een natuurlijke en rustige manier. Hiernaast is het mogelijk om met de lampen 16 miljoen kleuren te creëren. Zo kun je kiezen voor ‘ontspanningslicht’ maar ook voor licht waardoor je gefocust door kan werken.