Hoe pas ik de betonlook toe in mijn interieur?

Beton is helemaal hip. Op de vloer, op de wand of toegepast in accessoires, het kan allemaal. Beton geeft je woning gelijk een hele andere uitstraling. Beton is namelijk stoer en robuust en kan je interieur net het rauwe tintje geven waar je naar op zoek was. Vroeger werd beton alleen gebruikt in fabriekspanden en oude garages, maar tegenwoordig zie je beton erg veel voorbij komen in industriële interieurs.

Beton op de wand

Beton op de wand. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het kan echt. En dan hebben we het over de betonlook hè, niet over echt beton. Er bestaat tegenwoordig een echte betonlook verf.

Er zijn verschillende soorten betonverf. Ga voor een lichtgrijze kleur of kies juist voor een donkere betonlook. Het is maar net wat jij mooi vindt. Beton is ook heel makkelijk te combineren met bijvoorbeeld natuurlijke materialen, denk aan hout. Maar ook is het goed te combineren met zachte elementen, zoals wol. Zo creëer je een warme betonlook.

Betonlook vloeren

Ben je toe aan een nieuwe vloer? En wil je de industriële woonstijl geheel doorvoeren in je interieur? Denk dan eens na over een betonlook vloer. Je hoeft dan niet echt beton in je woning te laten storten, maar kunt een gietvloer laten plaatsen met een betonlook. Een betonlook vloer lijkt heel erg op een echte betonnen vloer, maar het bied je veel meer voordelen. Zo voelt een betonlook vloer heel comfortabel aan en is deze makkelijk te onderhouden.

Meubels en accessoires

Vind jij beton op de wand of de vloer toch net even iets te heftig? En wil je de betonlook liever subtiel toepassen in je interieur? Geen zorgen, dit kan net zo goed. Er zijn namelijk ook verschillende meubels en accessoires met de betonlook te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een mooie betonlook lamp of een betonnen krukje. Combineer deze betonnen meubels weer met zachte materialen. Zo creëer je een stoer, robuust maar ook gezellig en knus interieur.