Gebruik betonpoeren in uw fundering

Poeren worden al eeuwenlang gebruikt als deel van de fundering van gebouwen. In moerassige gebieden vormden deze blokken een stevige ondergrond voor houten woningen, zodat deze niet konden beschadigen of wegzakken. Bij www.sierbetononline.nl/betonpoeren/ kunt u uw betonpoeren simpelweg online bestellen en ze worden bij u thuisgebracht. Maar wat zijn betonpoeren precies, en hoe worden ze gebruikt?

Wat zijn betonpoeren?

Poeren worden gebruikt als fundering voor constructies. Denk hierbij aan speeltoestellen, serres, hekwerken, carports en tuinhuisjes. Poeren hebben als functie het gewicht van een bouwwerk beter te verdelen waardoor er zwaardere constructies mogelijk zijn. Beton is hier een ideaal materiaal voor, omdat het waterafstotend, sterk en duurzaam is. Daarnaast is het ook relatief goedkoop. Er zijn veel soorten betonpoer beschikbaar en het is belangrijk dat u de juiste poer kiest voor uw project.

Welke betonpoer is geschikt voor u?

Voordat u overgaat op de aankoop is het verstandig u wat dieper in te lezen over betonpoeren. Het type betonpoer dat u nodig heeft wordt bepaald door het gewicht van uw bouwwerk. Hoe zwaarder dit is, hoe groter de betonpoer dient te zijn. Daarnaast zijn er verschillende bevestigingsmogelijkheden aan de top van de poer. Deze moet u natuurlijk ook zorgvuldig uitkiezen, anders kunt u uw constructie niet goed bevestigen. Het is altijd verstandig om met uw leverancier te praten, uw bouwplan te raadplegen en deze te delen.

De installatie

Gaat u zelf de betonpoeren installeren, dan plaatst u deze in een gat wat u vervolgens vult met water. De afmetingen van het gat zijn belangrijk, dus het is goed dit te weten van tevoren. Aan dit water voegt u vervolgens cement toe zonder het te roeren. Zorg dat de poer goed geplaatst is, klop overtollige luchtbellen uit het mengsel en wanneer het beton is gehard is uw betonpoer klaar om gebruikt te worden.