Badkamer verbouwen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw badkamer gaat verbouwen. U hebt al jaren dezelfde badkamer en u wilt een keer wat nieuws. U wordt ouder en krijgt behoefte aan aanpassingen die de badruimte voor de komende tijd beter en makkelijker bruikbaar voor u maken. Of u gaat in een nieuwe woning en de badkamer bevalt niet. Oplossing: verbouwen! Toch zult u ervan opkijken hoeveel tijd er gemoeid is met de badkamer verbouwen en het kiezen van de bijbehorende nieuwe materialen zoals een douche, toilet, sanitair en tegels. Wat moet er allemaal in de nieuwe ruimte voor douche en bad komen? Waar komt alles te staan en wat zijn de mogelijkheden van een verbouwing? Natuurlijk hangt alles af met de grootte van uw badruimte en hoe u deze in gaat richten.

Inrichting van de badkamer

Badkamer VerbouwenDe inrichting van de badkamer is erg belangrijk. U wilt vanzelfsprekend uw badruimte precies zo inrichten u deze in gedachte hebt. Hierbij komen natuurlijk een aantal dingen kijken. Hoe groot is de beschikbare ruimte en wat wilt u hier allemaal in hebben. Als u een kleine badkamer heeft, dan is er vaak slechts ruimte voor een wastafel, toilet en douchecabine. Als u een grotere woning heeft, dan heeft u vaak al meer keuze. Denk hier aan een bad, meerdere badkamermeubels, inloopdouche en wellicht zelfs een jacuzzi of whirlpool als er ruimte genoeg is. Probeer de opstelling van uw badruimte op papier te zetten, zodat u hier een duidelijk beeld van heeft voordat er begonnen wordt met het verbouwen van douche en bad. Als u de afmetingen van de ruimte hierbij zet kunt u gelijk kijken of het allemaal past. Of nog beter, vraag een badkamerspecialist zoals Sani-bouw naar een gratis ontwerp als beginpunt van het inrichtingsproces.

Keuze van de inrichting

Bij het inrichten van de badkamer kan er rekening gehouden worden met de kleuren van de meubels en tegels. Verschillende kleuren zullen verschillende indrukken achter laten. Een voorbeeld is blauw. Deze geeft een gevoel van vrede. Als de badkamer blauw gekleurd is zult een gevoel van rust creëren. In deze badruimte kunt u lekker op uw gemak zijn en tot rust komen. Probeer de kleur te selecteren waar u zich het fijnst bij voelt. Deze chromotherapie, oftewel kleuren therapie, kunt u ook toepassen in bijvoorbeeld de verlichting van het bad, de douche of het plafond. U zult stiekem veel tijd doorbrengen in uw badkamer en dan wilt u zich hier wel thuis voelen! Een goede indeling en voorbereiding voor aanvang van het verbouwen is dus noodzakelijk. Duidelijkheid over het resultaat ontstaat met een driedimensionaal badkamerontwerp waarop een, bij Sani-bouw aangesloten klus- en bouwbedrijf, ook een aantrekkelijke offerte voor het verbouwen van de badkamer kan baseren. Een goede start van de verbouwing op weg naar het beoogde resultaat.