Alarmsysteem woning

Wilt u uw woning beveiligen met een alarmsysteem tegen ongewenste bezoekers? In ieder huis of gebouw kan worden ingebroken. Het kopen en laten plaatsen van een alarmsysteem geeft u een veiliger gevoel in uw woonhuis. De inbreker gaat bij een alarmsysteem met een luid alarm binnen 3 minuten weg. Zonder alarmsysteem kan de inbreker rustig zijn gang gaan. Wilt u een betrouwbaar alarmsysteem voor uw woning  of bedrijfspand neem dan contact op met een expert.

 Alarmsysteem draadloos

De installatie van het alarmsysteem thuis
Het installeren van een alarmsysteem is vrij complex. Vraag altijd om een expert om de installatie aan te leggen om ergernissen te voorkomen. Op vlak van de installatie van je alarmsysteem is het in ieder geval belangrijk om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:
– Heeft de installateur een VEB erkenning?
– Heeft de installateur ervaring in het aanleggen van een alarmsysteem?
– Het afsluiten van een onderhoudscontract is aan te raden om de levensduur van het alarmsysteem te vergroten.
– Is het alarmsysteem geschikt voor uw woning?

Alarmsysteem uitbreiden
Het alarmsysteem kunt u ten alle tijden uitbreiden met meerdere componenten. Het alarmsysteem kan u uitbreiden met rookmelders, glasbreukmelders, trilling contacten, deurcontacten, pir detectie etc. Daarnaast kan u het alarmsysteem koppelen aan een meldkamer (PAC) zodat meldingen snel worden opgevolgd. De meldkamer houdt als het ware een oogje in het zeil en is een assistent voor het alarmsysteem.

Onderhoud op het alarmsysteem
Om de werking van het alarmsysteem te kunnen garanderen en een langere levensduur te kunnen krijgen is onderhoud op het alarmsysteem erg belangrijk. Laat eenmaal per jaar het alarmsysteem controleren en onderhouden om zo storingen te voorkomen. U voorkomt zo een moment dat het alarmsysteem een tijdje niet kan werken. Daarnaast behoudt u het contact de monteur voor vragen en krijgt u jaarlijks advies. Tijdens het onderhoud worden de volgende acties uitgevoerd:
– Testen van de sirenes op werking en geluidsniveau
– Algehele controle alarmsysteem
– Controle van alle sensoren (detectiepunten en contacten)
– Bekabeling wordt gecontroleerd op beschadigingen
– Testen en eventueel vervangen van batterijen en accu’s
– Gebruikers nalopen en updaten
– Stroomvoorziening controleren
– Algehele scan van de beveiligingssituatie en de omgeving. Hebben zich veranderingen plaatsgevonden of gaan die er komen?
– Updaten van software