Afkortzaag voor professionals?

Afkortzagen zijn populaire zaagmachines bij klussers. Vaak worden deze cirkelzaagmachines gebruikt door professionals. Toch is een afkortzaag ook ideaal voor doe-het-zelvers, welke een beperkt budget hebben. Een afkortzaag is namelijk ook al voor een paar tientjes te verkrijgen. Daarnaast is het wel belangrijk dat u een afkortzaag bewust koopt. Hieronder worden een aantal tips gegeven waarop je kunt letten als je een afkortzaagmachine gaat kopen.

Let op de afkortzaag aanbiedingen

Natuurlijk is het verstandig om gereedschap in de aanbieding te kopen. Toch zijn deze aanbiedingen niet èèn twee drie te vinden. Het is namelijk zo dat niet elke aanbieding een echte aanbieding is. Zo geeft men vaak een korting terwijl deze in dit geval nog steeds duur is in vergelijking tot andere aanbieders. Daarnaast bestaan er nog de volgende aanbiedingen: cashback en extra accessoires. In alle gevallen blijft het belangrijk om eens goed te gaan vergelijken. Noteer bijvoorbeeld eens de verschillende aanbieders met bijhorende prijzen (hou rekening met de verzendkosten!).

Heb je een afkortzaag wel echt nodig?

In sommige gevallen hoef je meestal niet meteen een afkortzaag te kopen. Bij een enkele klus bijvoorbeeld is het natuurlijk niet verstandig om een dure zaagmachine te kopen terwijl een handcirkelzaag ook gewoon voldoende is. Het is dus belangrijk om te weten hoeveel zaagwerk je wilt gaan verzetten.

Afkortzaag huren of kopen?

Een afkortzaag huren kan ook een juiste oplossing zijn als je deze maar een dag wilt gebruiken. Het huren van een afkortzaag betekent altijd dat je een professionele zaagmachine hebt. Het huren van een afkortzaag kost rond de 30 a 40 euro per dag.

Vraag familie of vrienden

De goedkoopste oplossing is om een afkortzaagmachine te lenen van vrienden of familie. Vaak wordt een afkortzaag, maar enkele keren per jaar gebruikt en daarom verstandig om deze voor korte tijd te lenen. Daarnaast kun je ook samen met iemand een afkortzaag kopen.