Zo schaf jij de juiste hangmat aan

Na een lange werkdag wil je het liefst direct op de bank ploffen. Maar heb je wel eens gedacht aan een hangmat. Hier kun je nog lekkerder in luieren dan op de bank. Niet alleen binnenshuis is een hangmat aan te raden, ook voor buiten op warme zomerdag is het ideaal. Lekker een boekje lezen en relaxen in een hangmat. Maar er zijn verschillende soorten hangmatten. En dan zijn ze ook nog eens verkrijgbaar in allerlei verschillende maten. Hoe kies ik de juiste?

De breedte

Het is belangrijk dat je een hangmat koopt die de juiste maat heeft. Je moet ervoor zorgen dat je hele lichaam diagonaal in de hangmat past. Er geldt dan ook een bepaalde regel: hoe langer de persoon, hoe breder de hangmat. Let er wel op dat de breedte niks heeft te maken met het draagvermogen van de hangmat. Als je met meerdere personen in een hangmat wilt liggen, moet je een hangmat kopen van een grotere breedte, maar deze moet ook een grotere draagkracht hebben.

Waar wil je de hangmat ophangen

Je kunt een hangmat op verschillende plekken ophangen. Binnen als je een echte relax sfeer wilt creƫren, of buiten tussen twee bomen. Er zijn verschillende hangmat toebehoren verkrijgbaar om de hangmat goed vast te maken.

 

 

  • Muur

 

Twee muren zijn ideaal om een hangmat tussen te hangen. Zorg ervoor dat de muren stevig genoeg zijn en dat je de schroeven er diep genoeg in vast zet.

 

  • Boom

 

Je kunt ook twee bomen gebruiken om de hangmat tussen op te hangen. De bomen moeten wel dik genoeg zijn en het gewicht kunnen dragen. Je kunt het beste een touw gebruiken om de hangmat mee op te hangen.

 

  • Balkon

 

Op het balkon kun je ook prima een hangmat ophangen. Als het balkon lang genoeg is, hang de hangmat dan ongeveer op een hoogte van 180 cm op. Als je balkon niet zo groot is, kun je de hangmat aan het plafond ophangen.

De hangmat goed ophangen

Als je een goed plekje hebt uitgekozen en de juiste hangmat hebt aangeschaft, is het tijd om de hangmat op te hangen. Het is belangrijk dat je dit goed doet. Zorg dat je stevige touwen hebt aangeschaft waarmee je de hangmat kunt bevestigen aan bijvoorbeeld een muur of een boom. Ook is het verstandig om schroeven te kopen waarmee je de hangmat vast kunt zetten. Kies voor een goede afstand van muur naar muur of boom naar boom. Je wilt natuurlijk wel comfortabel kunnen liggen.