Welke decoupeerzaag merken bestaan er?

De decoupeerzaag is in verschillende varianten verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de beugelgreep of T-handgreep decoupeerzaag. Toch is het niet alleen de soort decoupeerzaag die bepaald of de machine wel of niet geschikt is voor de werkzaamheden die jij wil uitvoeren. Neem bijvoorbeeld het merk decoupeerzaag. Er zijn veel verschillende gereedschap fabrikanten die decoupeermachines hebben ontwikkeld. Na de ontwikkeling wordt er een naam aan gegeven (oftewel het merk). Met dit merk wordt promotie gemaakt, maar ook onderscheidt de fabrikant zich door het merk. Het ene merk is speciaal ontwikkeld voor de professionals terwijl de andere merken geschikt zijn voor de budget klussers. Kortom er is genoeg keuze, maar welk decoupeerzaagmachine merk kies je dan eigenlijk? Hieronder de merken opgedeeld in 3 varianten, namelijk: professioneel, veelzijdig en budgetklasse.

Professionele decoupeerzaagmachine merken

Als je denkt aan professionele decoupeermachine merken dan kom je al snel uit bij een aantal wat duurdere machines. Neem bijvoorbeeld Makita, Bosch of DeWalt. Alle drie geschikt voor de wat professionelere doe-het-zelvers. Wil je toch meer kracht en nauwkeurigheid behalen? Dan is er één machine die ze allemaal overtreft. Namelijk het merk Festool. Erg prijzig, maar levert kwaliteit waar je U tegen zegt.

Veelzijdige merken

Er zijn ook merken die eigenlijk voor zowel de professional als doe-het-zelver geschikt zijn. Een merk die hier goed voor dient is Bosch. Bosch levert namelijk twee verschillende lijnen. De Bosch blauw en groene lijn. Waarin Bosch blauw dient voor de professionals terwijl de groene lijn betaalbaar is voor de huis- en tuinklussers. Kortom er is voldoende keuze! Ook Hitachi en Metabo decoupeermachines mogen worden ingedeeld in de veelzijdige merken. Het zijn merken die als het om kwaliteit gaat meer dan voldoende leveren!

Budget merken

De naam klinkt een beetje negatief, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Het is immers zo dat voor de eenvoudige huis- en tuinklussen gewoon geen agressief en krachtig gereedschap nodig is. Vaak betaal je voor een Makita decoupeerzaag zoveel, omdat die een hoge zaagcapaciteit heeft. Natuurlijk is de kwaliteit ook anders. Een aantal merken die goed betaalbaar zijn: Powerplus, Ferm, Black & Decker en Skil. Let er wel op dat er altijd een reden is voor de voordelige prijs! De kwaliteit is namelijk ongetwijfeld  ook een stuk lager. Zeker als je deze machines vergelijkt met een zaagmachine van het merk Festool.