Het installeren en onderhouden van een wasmachine

Als je een wasmachine koopt, moet deze geïnstalleerd en na verloop van tijd onderhouden worden.

De wasmachine installeren.

Het installeren van een wasmachine is niet moeilijk. Je kunt ervoor kiezen om de wasmachine zelf te installeren of dit door het bedrijf te laten doen waar je de wasmachine koopt, hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Maar dan hoef je de wasmachine niet zelf te tillen en weet je dat de wasmachine op de juiste manier geïnstalleerd wordt.

De manchetrand schoonmaken.

Elke wasmachine heeft een rubberen rand. Deze rand heet de manchetrand. Deze manchetrand moet natuurlijk een keer in de zoveel tijd schoongemaakt worden. Dit kan je gewoon doen met een prop papier. Op de rand zal viezigheid zitten dat ontstaan is door haren, huidschilfers, lichaamsvetten en het wasmiddel.

Het zeepbakje schoonmaken.

In de wasmachine zit een zeepbakje. Dit kan je met een klein borsteltje schoonmaken. Na het schoonmaken moet je het zeepbakje afspoelen met water en vervolgens moet je het bakje even laten drogen. Het vakje waar het zeepbakje zit, kan je ook schoonmaken. Je kan dit doen met hetzelfde kleine borsteltje. Vervolgens kan je de resten wegspoelen met water om vervolgens het zeepbakje terug erin te kunnen schuiven.

De trommel schoonmaken.

De trommel van de wasmachine kan je schoonmaken met het gebruik van azijn en soda. Hier doe je wat van in de trommel en draait vervolgens een wasprogramma van 90 graden. De buitenkant van de wasmachine kan je ook schoonmaken. Dit kan je gewoon simpel doen met een emmertje met water en sop en een schoonmaakdoekje of een vaatdoek.

Een schone wasmachine behouden.

Je kan langer genieten van je schone wasmachine als je de doseermethode gebruikt. Dit is beter voor je wasmachine en beter voor het milieu en het bespaart nog eens geld ook. Als je je wasmiddel in de wasmachine stopt, gebruik hier dan de dop voor of het schepje. Hierdoor gebruik je minder wasmiddel en kan je dus langer genieten van een schone wasmachine omdat de restjes die uiteindelijk op de manchetrand komen, langer weg blijven.