Na installatie van een waterontharder weer een stralende badkamer

Net een nieuwe badkamer? Of de oude netjes gerenoveerd? Dan straalt deze natuurlijk weer als nooit tevoren. Glanzende kranen, blinkend sanitair en heldere tegels. Uiteraard wil je dat graag zo lang mogelijk zo houden. Na elke douchebeurt, zal je de douche goed moeten nadrogen en er dient hard geboend te worden om de kalkaanslag tegen te gaan. Helaas is alleen hard boenen vaak niet genoeg en verschijnen er na verloop van tijd lelijke kringen op de kranen, het sanitair en de tegels. Chemische bestrijdingsmiddelen worden vervolgens uit de kast getrokken, maar ook die zijn niet van eeuwige duur. Voorkomen van kalkaanslag is daarom een beter idee. De installatie van een waterontharder biedt hiervoor de oplossing.

Kwalitatieve ontharders voor Hoogeveen

Kalkaanslag wordt veroorzaakt door kalk in het water. In Hoogeveen is het water tamelijk hard en dat betekent dat er tamelijk veel kalkdeeltjes in het water voorkomen. Deze kalkdeeltjes slaan neer op de tegels in je badkamer, het sanitair en de kranen en veroorzaken de doffe aanslag. Maar niet alleen kalkaanslag is een negatief gevolg van het kalkhoudende water in Hoogeveen. Het harde water leidt tot meer problemen:

  • droge huid en dof haar
  • een verhoogd zeepgebruik
  • een verkorte levensduur van apparatuur
  • ketel- en leidingaanslag
  • strepen op het raam na het ramen wassen
  • dof servies, glaswerk en bestek

BWC biedt je hiervoor de oplossing: een waterontharder voor Hoogeveen. Met een kwalitatieve waterontharder van BWC is je kraanwater 100% kalkvrij en zijn de kalk-problemen verleden tijd.

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder biedt veel voordelen. Zo komt het wasgoed helder en zacht uit de wasmachine, heb je minder zeep nodig bij het poetsen en is koffie, thee en limonade beter van smaak. Daarnaast bespaar je met een waterontharder ook op energiekosten. Leidingen slibben niet langer dicht en er hoeft dus minder hard gestookt te worden voor het gewenste resultaat. Datzelfde geldt voor de verwarmingselementen die met het water in aanraking komen. Zonder kalkaanslag op deze elementen, werkt het apparaat sneller en beter en is het gewenste resultaat eerder bereikt, wat weer drukt in de kosten.

Hoe werkt een waterontharder

De waterontharder wordt door de installateurs van BWC aangesloten direct na de watermeter. Dat betekent dat je door je hele woning kunt profiteren van kalkvrij water. Het water stroomt na de watermeter de ontharder in en wordt over het hoogwaardige hars gesproeid. Het hars trekt de kalk aan en onttrekt op deze wijze de kalk uit het water. Het kalkvrije water stroomt vervolgens verder door de waterleiding. Ook oude kalkaanslag zal na verloop van tijd verdwijnen, zodat de leidingen weer helemaal schoon zijn en de druk van het water verbetert. Mocht je onverhoopt toch eens kalkhoudend water nodig hebben, voor het vullen van je aquarium of vijver bijvoorbeeld, dan is de ontharder van BWC heel eenvoudig uit te schakelen. Je hoeft dus niet de hele installatie ongedaan te maken, maar schakelt de bypass eenvoudig in. Vergeet de waterontharder niet weer opnieuw in te schakelen om optimaal te blijven profiteren van het kalkvrije water!