De ideale huurwoning vinden voor ouderen

Steeds meer ouderen willen langer zelfstandig blijven wonen. Met de nieuwe technieken is dit ook heel goed mogelijk. Een traplift bijvoorbeeld, aangepast bad of douche en mogelijk een rollator of scootmobiel. Het is mooi om gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden om een plek te vinden om oud te worden. Waar vind je echter de ideale huurwoning voor ouderen? We helpen je graag op weg.

Een huurwoning vinden
Het vinden van een huurwoning voor ouderen kan moeilijk zijn. Helemaal wanneer het zoekgebied beperkt is tot de huidige locatie waar men woont. Ouderen willen liever niet naar een ander deel van het land of een andere stad in de regio. Het is begrijpelijk. Ze hebben daar immers geen sociaal netwerk. Het vinden van een huurwoning voor ouderen kan via de (sociale) woningbouw en beheer gaan in de stad of het dorp waar men woont. Ook online zijn er mogelijkheden om een huurwoning te vinden. Kijk naar de mogelijkheden. Soms kan het zelf aanpassen van de woning ook een optie zijn.

De huurwoning aanpassen
De huurwoning is aan te passen op verschillende manieren. Men kan een traplift laten plaatsen. De traplift prijzen zijn eenvoudig in te winnen en te vergelijken. Daarnaast is het goed om te kijken of de badkamer en het toilet voldoende hulpgrepen hebben. Een douche is vaak eenvoudig aan te passen met extra opties om te zitten. Vervolgens is het goed om alle drempels weg te halen en de deuren te voorzien van een tochtstrip. Daarnaast zijn er nog de extra beveiligingsopties. Denk aan een bel met een monitor binnen. Op die manier kan alles gemakkelijk in de gaten gehouden worden. Het is verstandig om de juiste aanpassingen door te voeren om er nog lang te wonen. Overleg met de huurbaas wie verantwoordelijk is voor de kosten en wat er gebeurt bij een verhuizing.