Dakproblemen voorkomen met het winterse weer?

Druk, druk en nog eens druk. Nu het winterseizoen eraan komt, willen dakdekkers iedereen hulp bieden met diverse dakproblemen. Hoe fijn zou het zijn om deze dakproblemen zelf te kunnen voorkomen?

Winterweer

Sommige mensen houden van de winter. Hoe kouder, hoe beter niet? Toch is het Nederlandse winterweer niet fijn voor de daken. Het Nederlandse weer kent veel soorten weersinvloeden, zoals koud, mist, regen, warmte, hagel en sneeuw. Zo houdt het dak uw hoofd droog, maar wordt het ongemerkt belast. Hevige hagelbuien of sneeuw dat lang blijft liggen zijn dan erg verraderlijk.

Poedersneeuw bestaat voor een groot deel uit lucht. Dit klinkt heel onschuldig, maar droge sneeuw blijkt dus zwaarder te zijn, omdat het voor ongeveer een zevende deel uit water bestaat. Wanneer de sneeuwlaag aan het toenemen is, wordt alles tegen de onderste laag aangedrukt. De sneeuwlaag hoeft er op het oog niet dikker uit te zien, maar is ongemerkt wel zwaarder geworden. Wist u dat bij pas gevallen sneeuw het gewicht per vierkante meter ongeveer 20 kilo is?

Dakdekkers zijn de toekomst

Men denkt vaak dat dakdekkers alleen nodig zijn in een crisisbestendige periode. Echter is er veel vraag naar dakdekkers voor duurzame energie projecten en elektro- en de verwarmingsbranche om zonnepanelen te installeren.

Dakdekkers kunnen kiezen waar ze aan de slag willen gaan. De meeste dakdekkers zijn werkzaam in de bouw bij aannemersbedrijven of gespecialiseerde dakbedekkingsbedrijven. De werkzaamheden bij deze bedrijven kunnen op verschillende locaties plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouw, renovatie, restauratie of het onderhoud van zowel de burgerlijke bouw als de utiliteitsbouw.

Voor een samenwerking is het cruciaal dat dakdekkers elkaar blindelings kunnen vertrouwen! Hierdoor zijn er een aantal voorwaarde voor het vak van dakdekkers. Zo is het een pre als men fysiek fit is. Daarnaast is het handig om geen angst of hoogtevrees te hebben.